Gode og mettende middager

Gode og mettende middager

Som nevnt tidligere er jeg selvutnevnt ‘foodie’, og derfor er det å kunne spise gode, smaksfulle og mettende måltider et ‘must’ for meg, selv om – og kanskje spesielt når – jeg går på diett. Da jeg begynte å undersøke hva Slow Carb dietten gikk ut på, kom jeg over flere tips til måltider fra personer som hadde gått på dietten. De la vekt på at matlagingen skulle gå raskt, og at de skulle spise de samme måltidene om og om igjen, som er en av de fem reglene for dietten, som jeg har nevnt i et tidligere innlegg. Dermed må maten også være god å varme opp igjen, noe som etter min mening ytterligere reduserer hva som er godt å spise. I tillegg så flere av tingene veldig lite appetittlig ut.

Begrunnelsen for at man burde spise de samme måltidene om og om igjen er hovedsakelig på grunn av at man da har planlagt på forhånd hva man skal spise, som gjør at det er lettere å følge dietten og unngå å sprekke. For meg som er veldig glad i mat, og glad i å lage mat, så er dette vanskelig for meg spesielt til middag, fordi jeg har lyst å prøve ut masse nye oppskrifter. Jeg tenker at så lenge jeg planlegger på forhånd slik at jeg alltid har rett mat tilgjengelig, burde det være minst like bra med tanke på næring som å spise den samme middagen hver dag i en hel uke.

Nå har jeg holdt på i nesten tre uker med Slow Carb dietten, og har heldigvis funnet masse gode oppskrifter jeg kan bruke til hverdags. Jeg kommer stadig på nye retter jeg kan prøve, enten jeg finner noen helt nye oppskrifter, modifiserer velkjente oppskrifter, eller bare blir inspirert og prøver noe helt nytt. Jeg tenkte derfor å dele noen oppskrifter jeg har hatt god erfaring med.

Ertesuppe med krydret svinekjøtt og linser

Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften på ertesuppe, og modifiserte den ved å bruke mindre smør, og sløyfe fløten. Svinekjøttet krydret vi med løpstikke, og tilsatt linser og litt flak av chilli. Den ble fløyelsmyk og smakte overraskende godt for å kun ha såpass få ingredienser, og uten bruk av noe form for meieriprodukter.

Pannestekt torsk med pesto og linsesalat med grønnsaker

Oppskriften er tatt fra eget hode, og er veldig enkel å lage. Torsken stekes i panne med salt, pepper og basilikum. Linsesalaten består av finhakkede grønnsaker jeg hadde tilgjengelig blandet sammen med linser og litt olivenolje. Her har jeg brukt brekkbønner, tomat, rødløk og chilli. Til slutt hadde jeg grønn pesto over torsken som passet godt til både torsken og linsesalaten.

Taco med salatblad til lefse

Til denne tilpassede taco-middagen kan man bruke det meste som man vanligvis ville brukt til taco, utenom lefser, nachos, rømme/kesam og ost. Jeg er klar over at disse ingrediensene er ganske essensiell i taco og også kanskje de beste, men det går også greit uten. Som erstatning for lefser er det brukt store salatblad, jeg har brukt Salat Crispi. Man ser ikke det på bildet, men på bunnen er det kjøttdeig med hjemmelaget tacokrydder blandet sammen med bønner. I tillegg er det hjemmelaget salsa og guacamole. Er man litt fysen på noe godt til middag er derfor denne oppskriften flott, da den minte om den gamle lørdags-middagen, bare at man kan ha den hvilken som helst dag.

Grillspyd av storfe og svinekjøtt med asiatisk marinade

Dette er desidert den beste middagen jeg har hatt på Slow Carb dietten så langt. Jeg kjøpte ferdig marinerte grillspyd med både storfe og svinekjøtt, og stekte disse i stekepanne, og la de til side. Marinaden som var på grillspydene inneholdt kun ingredienser som er tillatt på dietten. Etter det stekte jeg paprika og vårløk i litt soyasaus, og varmet til slutt bønnene sammen med. Denne middagen smakte veldig asiatisk og var proppfull av ulike smaker.

Tomatsuppe med spicy tapasboller

Denne middagen inspirerte til mange andre, fordi både tapasbollene og tomatsuppen ikke kun var en god kombinasjon sammen, men de smakte også veldig godt hver for seg. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften på spicy tapasboller, og modifiserte den litt ved å bruke karbonadedeig i stedet for kjøttdeig, og sløyfet bacon og fløte. Tomatsuppen er hentet herfra, og den brukte jeg som den var med unntak av eggene.

Jeg kan garantere at jeg holdt meg lenge mett av samtlige oppskrifter, og at jeg definitivt kommer til å lage alle igjen på et senere tidspunkt. Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *